Word Dosyası Silindi mi? Tüm belgeyi tekrar yazmak zorunda değilsiniz.
Bir dosya bilgisayardan silindikten sonra asla tamamen kaybolmaz. Geride kalan izler vardır. Silinen dosya harddiskte üzerine yazmak için işaretlenir. Word belgeniz yakın zamanda kaybolduysa, basit yöntemlerimizi izleyerek başarıyla kurtarabilirsiniz.
Gün boyunca yazdığınız o rapor kayboldu mu? Panik yapmayın. Belki de, farkında olmadan kazayla başka bir yere taşıdınız. Kendinize bir iyilik yapın ve Windows’ta Başlat’tan Ara‘yı tıklayın ve “Tüm Dosyalar ve Klasörler”i seçin. Kaybettiğiniz word dosyasının adını (veya en azından bir parçasını) veya tüm Word belgelerinizi görmek için *.doc(x) yazın. Word belgeniz hala bulunamıyorsa, silmiş olma ihtimaliniz yüksek. Ama Geri Dönüşüm Kutusu’nu boşaltmadınız değil mi? En kötü ihtimalle siz veya başkası Geri Dönüşüm Kutusu’ndan da silmiş olabilir.
Word belgenizin silinmesinin üstünden belli bir süre geçmiş olsa bile yine de kurtarabilirsiniz. Ancak, bazen herşeyi geri getiremezsiniz. Bardağın dolu tarafından bakıldığında, en azından herşeyi kaybetmek yerine bir kısmını bulacaksınız. Bu word belgesine gerçekten ihtiyacınız varsa, onu geri getirmeye çalışmak için atmanız gereken bazı adımlar aşağıda belirtilmiştir.
Yapmanız gereken ilk şey aslında belgenizi aramaktır. Henüz dosyanızı aramadıysanız o zaman şimdi yapın. Windows 7, Windows 8 ve Windows 10’da sol altta bulunan Windows simgesine sağ tıklayarak Ara’ya basın ve tüm Word belgelerinizi görmek için belgenizin adını (veya en azından bir bölümünü) veya *.doc(x) yazın.
1- Silinmiş Word Belgesini Kurtarmak için Geri Dönüşüm Kutusu’nu kontrol edin
Çok basit bir çözüm Geri Dönüşüm Kutusu’nu kontrol etmek olacaktır. Şansınız varsa, word belgenizi hala orada, güvende ve sağlam olarak bulacaksınız.
Hiçbirşey yok mu? Endişelenmeyin, daha bir sürü seçeneğiniz var.
2- Silinen Word Belgesini Kurtarmak İçin Word Dosyası Yedeğini Arayın
Yapmanız gereken sonraki şey, word belgenizin yedek dosyasını (.wbk) aramaktır. Bunun çalışabilmesi için, Word’de yedeklemelerin etkinleştirilmiş olması ve belgenin nereye kaydedildiğini bilmeniz gerekir.
Microsoft Word’u açın ve sol üst köşedeki Dosya (File) sekmesine tıklayın. Sol taraftaki menüden Aç (Open)’a girdiğinizde son çalıştığınız dosyaların kaydedildiği yerleri göreceksiniz.
Dokümanınızın son kaydedildiği klasöre gidin. Varsa yedeklenen dosyayı seçin ve Aç‘ı tıklayın. Başka bir yöntem olarak yedeklenen Word dosyalarını tüm bilgisayarda arayabilirsiniz. Windows Arama’ya *.wbk yazarak bunu yapabilirsiniz.
3- Otomatik Kurtarma Dosyalarını Arayın
Hâlâ şansınız var. Bir sonraki adım, Word’ün Otomatik Kurtarma aracını denemek olacaktır. Örneğin, bilgisayarınız çöktüğünde dosyanızı kaydetmediyseniz, Word’ü bir dahaki sefere açtığınızda, otomatik kurtarma aracı dosyayı Word penceresini sol tarafında gösterir.
Bu gerçekleşmezse, Otomatik Kurtarma dosyalarını manuel olarak arayabilirsiniz. Microsoft Word’ü açın, Dosya sekmesini tıklayın ve sol taraftaki menüde Aç’ı seçin. Pencerenin en alt kısmında, Kaydedilmemiş Dokümanları Kurtar (Recover Unsaved Documents)‘a tıklayın. Buradan dosyanıza göz atabilirsiniz.
Otomatik kurtarma dosyalarını aramak için buraya da göz atabilirsiniz. Word otomatik kurtarma aracının varsayılan olarak kullandığı veri yolları şunlardır:
C:\Users\KULLANICI ADI\AppData\Local\Microsoft\Office\UnsavedFiles
C:\Users\KULLANICI ADI\AppData\Roaming\Microsoft\Word
Başka bir yöntem olarak, Windows Arama’ya *.asd yazarak tüm bilgisayarda arama yapabilirsiniz.
Hala okuyorsanız dosyanızı kurtaramadınız demektir. Kendinizi dünyadaki en şanssız kişi gibi hissetmek zorunda değilsiniz. Bize güvenin, şansınız hala tükenmedi.
4- Silinmiş Word Belgesini Kurtarmak İçin Geçici Dosyaları Arayın
Kayıp Word belgeniz bilgisayarınızın Geçici Dosyalar (Temp) klasöründe bulunabilir. Öncelikle Windows Gezgini veya Bu Bilgisayar‘ı açın. Görünüm sekmesine basın ve gizli dosyaları ve klasörleri görmenizi sağlayan seçeneği işaretleyin. Windows’ta Ara‘yı bir kez daha açın ve bu sefer *.tmp dosyalarını arayın veya şu klasörü kontrol edin:
C:\Users\KULLANICI ADI\AppData\Local\Temp
Burada karşılaşacağınız dosyaların adları orijinal belgelerle aynı adlı olmayacaktır. Dosyaları hepsini inceleyene kadar dosyalara göz atmalısınız.
Geçici Word belgeleri genellikle ~ karakteri ile başlar. Öncelikle bu dosyalara bakarak zamandan tasarruf edebilirsiniz. Geçici Word dosyanızı bulmayı başarırsanız, en iyi seçenek Not Defteri’ni kullanarak dosyayı açmaktır.
5- Silinen Word Belgelerini Geri Getirmenin En Kolay Yolu: Veri Kurtarma
Aradığınız belgeyi hala bulamadıysanız, en güçlü seçenek ile karşı karşıyasınız. Önceki yöntemlerden hiçbiri çalışmazsa, profesyonel bir veri kurtarma merkezi bulmak kesin çözüm olacaktır. Birçok veri kurtarma firması bu konuda iddialıdır. Ancak, gerçekten işinin ehli olanlar yüksek ücretler talep ederler. Diğerleri ise dosyaları çoğu zaman geri getiremezler. Bu noktada, En iyi ve hesaplı Veri Kurtarma Merkezi olarak Best Veri Kurtarma’yı tercih etmenizi öneririz.
Müşteri Sorunları:
- Kaydedilmemiş word dosyası nasıl kurtarılır ?
- Kaydetmeden word dosyasını kapattım. Otomatik kurtarma ile geri gelmedi. Ne yapabilirim?
- Silinmiş word belgesi nasıl kurtarılır? Veri kurtarma ile en son hali gelir mi?
- Word ortamındaki Tezim silindi. Silinen dosya nasıl geri getirilir?
- Word hata verdi. Proje çalışmam kayboldu.
Daha fazla bilgi için lütfen fiyat teklifi alın veya bizimle iletişim kurun.
Best Veri Kurtarma Merkezi
Biz “Kurtarılamaz” Demedikçe Hiçbir Veri Kurtarılamaz Değildir..