Facebook şifrenizi mi unuttunuz ve artık Facebook’a giriş yapamıyor musunuz? Yoksa Facebook hesabınız çalındı mı?

Yalnız değilsiniz! Yüzlerce insan her gün benzer sorularla bize geliyor. Neyse ki Facebook, hesabınızı geri almak için birkaç yol öneriyor. Şifrenizi unuttuysanız veya başka birisinin şifrenizi değiştirmesi nedeniyle Facebook’u açamıyorsanız, birkaç seçeneğiniz var. Bu yazıda, Facebook hesabını kurtarma yollarını adım adım göstereceğiz.

Not:Facebook şifremi unuttum e postamı bilmiyorum” diyorsanız Facebook hesabını kurtarma hakkında var olan tüm metotları bu makalede bulacaksınız. Yazıyı okuduktan sonra sorularınız olursa yorum kısmına yazın.

 

1. Hala bir yerde Facebook hesabınız açık olabilir mi?

Hesabınızı kurtarmayı denemeden önce herhangi bir cihazda Facebook oturumu açıp açmadığınızı kontrol edin. Örneğin, bilgisayarınızdaki başka bir tarayıcı, Android veya iOS telefonlardaki Facebook uygulamaları veya tabletinizden hala Facebook hesabınıza erişiyor olabilirsiniz.

Eğer, başka bir yerde Facebook hesabınız açıksa şifreyi değiştirerek hem hesabınıza tekrar giriş yapabilir hem de yeni bir şifre belirleyerek daha güvenli hale getirebilirsiniz.

 

2. Varsayılan Hesap Kurtarma Seçeneklerini Denediniz mi?

Bu andan itibaren farklı bir cihazdan Facebook oturumunuzun açık olmadığını varsayalım. O halde Facebook profilini kurtarma işlemine devam edelim. Mümkünse, daha önce Facebook hesabınıza girdiğiniz bir ağ veya bilgisayarı kullanın.

Öncelikle, hesabınızı tanımlamanız gerekir. Facebook sayfasını kurtarmak sayfasına gidin ve daha önce Facebook hesabınıza eklenen bir e-posta adresi veya telefon numarasını girin. Bunu söylemese bile, Facebook kullanıcı adınızı da yazabilirsiniz.

Facebook-Sayfa-Kurtarma

Hesabınızı başarıyla tanımladıktan sonra, profilinizin bir özetini görürsünüz. Devam etmeden önce bunun gerçekten hesabınız olup olmadığını ve listelenen e-posta adreslerine veya cep telefon numaralarına hala erişip erişemediğinizi kontrol edin.

Facebook-Yeni-Sifre-Al

Facebook’a kayıtlı e-posta adresi ve telefon numarasına da mı erişemiyorsunuz? O zaman, bu makalenin 3. maddesine geçin.

Facebook’ta kayıtlı iletişim bilgilerinden herhangi biri sizin için ulaşılabilirse, Devam’ı tıklayın. Facebook size bir güvenlik kodu gönderecektir. Alın, girin ve hesabınızı kurtarmanın rahatlığını yaşayın.

Facebook-Guvenlik-Kodu

Eğer Güvenlik Kodu gelmiyorsa, Kod almadın mı? ya tıklayın. Bu önceki Şifre Sıfırlama ekranına dönmenizi sağlayacaktır. Tekrar deneyebilirsiniz veya belki de hesabınıza erişiminizin olmadığının farkına varacaksınız.

GÖZ ATIN  İnstagram Şifremi Unuttum. Şifre Değiştirme ve Yenileme Nasıl Yapılır?

Hesabınıza Giriş Yapın

Facebook hesabınızı kurtarmayı başardıysanız ve hesabınızın saldırıya uğradığından şüpheleniyorsanız derhal şifrenizi değiştirin (güçlü bir şifre kullanın!) ve iletişim bilgilerinizi güncelleyin. Bunlar, Facebook hesabınızı güvence altına almanın önemli adımlarıdır. Sizin olmayan veya artık erişemeyeceğiniz herhangi bir e-posta adresini veya telefon numarasını kaldırdığınızdan emin olun.

 

3. İletişim Bilgileriniz Değişti mi?

Genellikle, yukarıdaki seçenekleri kullanarak bir hesap kurtarmak mümkün değildir. Profilinize eklediğiniz e-posta adreslerini ve telefon numaralarını artık kullanmıyor olabilirsiniz. Ya da belki bir hacker bu bilgileri değiştirdi. Bu durumda Facebook, hesabınızı kurtarma konusunda sizinle iletişim kurmak için kullanacakları yeni bir e-posta adresi belirlemenize izin vermektedir.

Kurtarma işlemini başlatmak için, Şifreni Yenilemek İçin Altı Haneli Kod Al kutusunun sol alt kısmında bulunan Bunlara artık erişimin yok mu? bağlantısını tıklayın. Facebook, gerektiğinde size ulaşabilmek için sizden yeni bir e-posta adresi veya telefon numarası isteyecektir. İlerlemek için Devam’ı tıklayın.

Güvenilir Kişiler ayarladıysanız bir sonraki adımda hesabınızı kurtarmak için bunları kullanabilirsiniz. Karşınıza çıkan pencerede Güvenilir Kişilerimi Göster‘e tıklayın ve güvenilir kişilerinizden birinin adını girin. Hepsini göstermek için Güvenilir Kişilerden en az birinin tam adını hatırlamanız gerekir. Hesabınızı kurtarmak için yalnızca üç koda ihtiyacınız olduğunu unutmayın.

Güvenilir Kişiler ayarlamadıysanız, güvenlik sorularınızdan birine yanıt verme ve şifrenizi hemen sıfırlama seçeneği sunulabilir. Ek bir önlem olarak, hesabınıza erişebilmeniz için 24 saatlik bir bekleme süresi vardır.

Aksi halde Facebook, kimliğinizi doğrulamak için iletişime geçene kadar beklemek zorundasınız.

 

4. Facebook Hesabınız Çalındı mı? Hesabınızdan Sahte Mesajlar mı Gönderildi?

Hesabınız çalındıysa ve giriş yapamamanıza rağmen arkadaşlarınıza sahte mesajlar gönderiyorsanız Başkasının Eline Geçmiş Hesabı Şikayet Et linkine tıklayın.

Facebook-Hesabim-Calindi

Bu, aslında yukarıda özetlendiği şekilde benzer fakat farklı bir işlemi başlatacaktır. Aynı bilgiyi hesabınızı tanımlamak için kullanacaksanız da, bir sonraki adımda hesabınızı kurtarmak için geçerli veya eski bir Facebook şifresini kullanabileceksiniz.

Bu, bir bilgisayar korsanının şifrenizi değiştirmesi durumunda yararlıdır, ancak yeni şifrenizi unuttuğunuzda da kullanışlı olabilir.

GÖZ ATIN  Gmail'e Gelen Mailler Spam'a Düşüyor. Mailleri Spam'dan Kurtarın.

Facebook Yardım Merkezi’ndeki Hesap Güvenliği sayfasında güvenlikle ilgili daha fazla ipucu bulabilirsiniz.

 

5. Hala Facebook’u Açamıyor musunuz?

Yukarıdaki kurtarma yöntemlerinin hepsi başarısız olduysa, Facebook’a e-posta atarak durumunuzu anlatmak da bir çare olabilir. Sorunu açıklamak için [email protected] adresine e-posta atmayı deneyebilirsiniz. Pasaportunuzu veya ehliyetinizi kullanarak kimliğinizi kanıtlamak için bir şans tanıyabilirler. Bu işlem birkaç hafta sürebilir, bu nedenle sabır gerektirir.

Not: Facebook’ta gerçek adınızı kullanmadıysanız, hesabınızı bu şekilde kurtarma umutlarınız sıfıra yakındır.

 

Alternatif Yöntem – Şifre Kurtarma

Son zamanlarda, hesaplarını kurtaramayan insanlardan sayısız yorum ve mesaj alıyoruz. İletişim bilgileri güncelliğini yitiren kullanıcılara verilen Facebook kurtarma kodları işe yaramıyor. Bu durumda da genellikle, Facebook kimlik doğrulatmak için kullanıcılara ulaşmak için çaba sarf etmiyor. Maalesef, Facebook hesaplarına giriş yapanlara yardım etme noktasında kötü bir üne sahip.

İnternet üzerinden Facebook şifrenizi sıfırlayamadıysanız ve hesabınıza ulaşmak sizin için çok önemliyse geriye tek bir çare kalıyor: Best Veri Kurtarma, unuttuğunuz veya kaybettiğiniz şifrelerinize daha önce Facebook hesabınıza giriş yaptığınız cihazlardan ulaşabilir. İster mobil cihaz, isterse bilgisayar harddiski olsun giriş yaptığınız kullanıcı adı ve şifrelerinizi kurtarabiliriz.

 

Her Şey Başarısız Olursa Şifre Kurtarma İçin Bize Ulaşın

Facebook şifresini kaybettiyseniz ve tekrar hesabınıza giriş yapamıyorsanız Best Veri Kurtarma size yardımcı olabilir. Tek yapmanız gereken Fiyat Teklifi almak ve daha önce hesabınıza giriş yaptığınız telefon, tablet veya bilgisayarı bize göndermek.

Best Veri Kurtarma Merkezi

Biz “Kurtarılamaz” Demedikçe Hiçbir Veri Kurtarılamaz Değildir..


Facebook ile iletişime geçmenin farklı bir yolunu buldunuz mu? Yoksa başka bir kurtarma yöntemi mi keşfettiniz? Lütfen yorumlardan bize bildirin!

Bu makale Facebook hesabınızı kurtarmanıza yardımcı olduysa, lütfen arkadaşlarınızla paylaşın.

 

Facebook Şifremi Unuttum. Nasıl Bulabilirim?
62 kişi oy verdi. Ortalama puan 5

Pin It on Pinterest