PC’ler, akıllı telefonlar ve tabletler gibi birçok elektronik cihazda fabrika ayarlarına döndürme veya sıfırlama adı verilen bir yazılım özelliği bulunur. Bu, bir yazılımı, orijinal üreticinin ayarlarına geri yükleme işleminin bir parçası olarak bir aygıttaki tüm bilgileri siler. Sonuç olarak, resimler, e-postalar ve SMS mesajları gibi telefonda veya sabit diskte saklanan tüm kişisel dosyalarınız kaldırılır. Böyle bir veri kaybı durumunda, yeni veriler tamamen üzerine yazılmadan önce kayıp verileri geri getirmek için En İyi Veri Kurtarma Yazılımları‘nı kullanabilirsiniz.

 

Fabrika Ayarlarına Döndürmek Ne İşe Yarar?

PC’ler, Android telefonlar ve tabletler gibi cihazların fabrika ayarlarına sıfırlanması, aygıtın sabit sürücüsünün yeniden biçimlendirilmesi işlemidir. Bu, kişisel uygulamalarınızın, depolanan fotoğrafların, e-postaların veya rehberin silinerek cihazı ilk defa satın aldığınızdaki orijinal haline döndürür. Cihazın dahili sabit sürücüsü, cihazı ilk kez çalıştırdığınızda olduğu gibi önemsiz verilerden temizlenir. Üreticiler, mevcut işletim sisteminin varsayılan ayarlarının ve başlangıçtaki uygulamaların anlık görüntüsünü sistem içinde tutarlar. Aygıt her yeniden biçimlendirildiğinde, orijinal halde var olmayan verileri silerek bu anlık görüntü durumuna geri döner.

 

Sıfırlamadan Sonra Dosyalar Kaybolur mu?

Bir cihaza fabrika sıfırlaması yapıldığında, tüm eski fotoğraflarınız, e-postalarınız, kişileriniz, SMS mesajları ve diğer kişisel verileriniz dahili sabit diskten silinir. Bununla birlikte, bu güvenli bir silme olarak düşünülmemelidir. Çünkü verilerin üzerine sıfırlarla yazılmaması sadece dosyaların işletim sistemi tarafından erişilememesi anlamına gelir. Bu dosyalara ait bilgiler, aygıtın ara biriminden erişilemese bile, fiziksel sabit diskte halen bulunmaktadır. Fabrika ayarlarına sıfırlandıktan sonra dosyaları kurtarmak için uygun bir veri kurtarma yazılımı satın almanız veya Best Veri Kurtarma’ya ulaşmanız gerekir.

 

Fabrika Sıfırlamasından Sonra Veriler Nasıl Kurtarılır?

Bir dosya, ister yanlışlıkla ister kasten bir sabit sürücüden silindiğinde, veri kurtarma programı kullanılarak erişilebilir haldedir. Bu araçlar sabit sürücüyü tarar ve kurtarılabilir verileri bulur. Sonrasında kademeli olarak bunları kurtarılabilir bir dosya halinde birleştirir. Hatta, veri kurtarma yazılımı çalışmadan önce hızlı bir şekilde diski tarayıp kurtarılabilir dosyaların ön izlemesini sağlayabilir. Böylece, fotoğraflardan rehberdeki telefon numaralarına kadar hangi türde veya boyutta dosyaları geri getirmek istediğinizi seçebilir ve yeniden bu dosyalara ulaşabilirsiniz.

GÖZ ATIN  iPhone Rehberini Yedeklemenin En Etkili 5 Yolu

Verileri kurtarmanın mümkün olmadığı örneklerden birisi telefon veya tableti şifreledikten sonra fabrika ayarlarını geri döndürmektir. Böyle bir sıfırlama tümüyle yeni bir yükleme dizini yaratacağından eski verilere erişilmesini engeller. Bir cihazdaki dosyaların şifresini çözmek için kullanılan orijinal anahtar olmadan, en iyi kurtarma yazılımıyla bile olsa kurtarma şansı mevcut değildir. Cihazınız şifrelenmemişse ve bir dosya silindikten sonra çok uzun süre geçmediyse, dosyaları kurtarma şansı oldukça yüksektir. Ancak, fabrika ayarlarına sıfırladıktan sonra sadece iyi bir veri kurtarma yazılımı kullanmanız durumunda dosyaları ve fotoğrafları kurtarmayı bekleyebilirsiniz.

Android telefondan veri kurtarmayı kendiniz yapmak isterseniz Wondershare Dr.Fone-Android programını kullanabilirsiniz.

dr.fone-data recovery - Android

 

Sıfırlanan (Fabrika ayarlarına döndürülen) iphone’dan fotoğraf kurtarmak için  Wondershare Dr.Fone-iOS programını kullanabilirsiniz.

dr.fone-data recovery -iOS

 

Umarız bu yazı telefondan dosyalarınızı kurtarmada size yardımcı olmuştur. Makaleye alt taraftaki Rating kısmından puan vermeyi unutmayın.



Bu konuyla ilgili sorularınızı yorum bölümünden sorabilirsiniz. Profesyonel destek için bize ulaşın.

Fiyat Gör

 

Telefonu Fabrika Ayarlarına Döndürdükten Sonra Dosyalar Nasıl Kurtarılır?
124 kişi oy verdi. Ortalama puan 5

Pin It on Pinterest