En yeni dijital cihaz modellerinin ortaya çıkmasıyla birlikte, internetten indirilen veya fotoğraf çeken/video kaydı yapan aygıtlarla çekilen sınırsız sayıdaki fotoğraflar, HD videolar nedeniyle depolama gereksinimleri de artmaktadır. Bu nedenle, SD kartlar taşınabilir veri depolama aygıtları için en uygun araç haline gelmiştir.  Akıllı telefonlar, tabletler, dijital kameralar ve diğer pek çok cihazdaki SD kart, taşınabilir veri depolaması yapan ana kaynaktır.

Kullanıcılar zaman zaman veriye ulaşma konusunda SD kartlarla ilgili bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Hafıza kartları bozulduğunda, biçimlendirildiğinde veya hasar gördüğünde, depolanmış tüm fotoğraflar, videolar ve diğer dosyalar kaybolur. Genellikle bu durum bir hata mesajıyla başlar. Düzgün bir şekilde ele alınmazsa, sizi kalıcı bir veri kaybıyla karşı karşıya bırakabilir.

Hafıza kartlarının ömrü sınırlıdır. Örneğin, bir flaş kart ünitesi yaklaşık 10.000 defa yazma/silme yapabilir. Uzun süre kullanımdan sonra bozulma ihtimali arttığından birkaç yıldır sıklıkla işlem gören SD kartları kullanmamanız daha iyi olabilmektedir.

 

SD Kart Bozulma Belirtileri

  • Siyah bir ekran görünüp ‘SD karta erişilemiyor’ hata mesajı göründüğünde fotoğraf makinenizle hiçbir şey yapamazsınız. Çünkü hafıza kartındaki dosya veya dizinler bozuk ve okunamaz haldedir. (SD Kartı Görmüyor)
  • SD karttaki çoğu fotoğraf eksik gözüküyor.
  • SD kartı okumaya çalıştığınızda hiçbir klasör görüntülenmiyor veya tüm klasörler açılmıyor ve cihazdan okunamayacağını belirten ‘SD Karttaki Okuma / Yazma Hatası’ veriyor. (SD Kart Açılmıyor)
  • Değerli fotoğraflarınıza veya kartta saklanan videoları açmaya çalışırken ‘bellek kartı hatası’ veya ‘bozuk hafıza kartı’ diyerek hata mesajları alıyorsunuz. (Hasarlı SD Karttan Veri Kurtarma)
  • SD kartınızın içeriğini fotoğraf makinenizde olduğu gibi sisteminizde de görüyorsunuz. Ancak, bu içeriği kopyalayamıyor ve diskin “yazmaya karşı korumalı” olduğunu belirten bir hata iletisi de almıyorsunuz. (SD Kart Okumuyor )
  • SD kartınız PC’niz tarafından tanınıyor, ancak kayıtlı fotoğraf veya videoyu göremiyorsunuz. SD kart biçimlendirilmemiş mesajı alıyorsunuz. ve şu an biçimlendirmek istiyor musunuz? (Hafıza kartı dolu ama dosyalar gözükmüyor. SD Kart Biçimlendirme İstiyor)
  • SD kartınız bozulduğu zaman, verilerinizi her zaman geri alacağınıza dair bir garanti yoktur. Fiziksel hasar durumunda onaramayabilirsiniz. Ancak bir yazılım hatası varsa basit bir şekilde çözülebilir.
GÖZ ATIN  SD Kart Okumuyor, Görmüyor: İşte Çözümü

 

Arızalı Hafıza Kartından Veri Kurtarma

1. Adım – Bazen bazı aygıtlar bir SD kartı okumayabilir, bu nedenle SD kartınızı başka bir aygıta takarak deneyin.

2. Adım – Etkilenen kartı bir kart okuyucuya yerleştirin ve PC’ye takın. Windows görev çubuğunuzdan Başlat seçeneğini tıklayın ve ardından Bilgisayar seçeneği ile ilerleyin. SD kartınızı Çıkarılabilir Depolama Birimleri altında arayın ve atanan sürücü harfini not edin.

Ardından, Başlat seçeneğine tekrar tıklayın ve arama kutusuna cmd  yazın. Cmd öğesini sağ tıklayın ve ardından Yönetici olarak çalıştır seçeneği ile çalıştırın. Bir komut penceresi açıldığında CHKDSK yazın ve ardından SD karta karşılık gelen sürücü harfini ve ardından iki nokta ve /f  ile komutu yazıp enter’layın. CHKDSK, olası hataları kontrol edecek ve bozuk SD kartı düzeltmeye çalışacaktır.

chkdsk E: /f

CHKDSK kullanımınına ilişkin daha detaylı bilgileri microsoft’un resmi sitesinden ve buradan edinebilirsiniz.

3. Adım – SD kartınızı bilgisayara bir kart okuyucuyla bağlayın, eğer sisteminiz yeni bir sürücü harfi atamıyorsa, o zaman okumuyor demektir. Bazı durumlarda okuyucuya bir sürücü harfi atanmış olsa da “Lütfen diski E: sürücüsüne yerleştirin” mesajını alıyorsanız bu kartın okunamadığını belirtir. Sorunu gidermek için, hafıza kartına işletim sistemi ayarlarınız aracılığıyla yeni bir sürücü harfi atayın.

4. Adım – Dosyaların hiçbiri okunamıyorsa, muhtemelen dizinde dosya adları listelenecek, ancak dosyalara erişilemez olacaktır. Sürücü harfini sağ tıklatıp Özellikleri seçebilirsiniz. Karttaki kullanılmış alanı görüntülediğinizde diskin tamamı boş alan olarak gözüküyorsa ya tüm dosyalar silinmiş ya da dizin silinmiştir. Bu durumda veri kurtarma programı ile müdahale etmek en iyi çözümdür.

5. Adım – Tüm dosyaları okuyabiliyor ancak onları kaydedemiyorsanız, SD kart yazma korumalı modda olabilir. Karttaki dosyaları kaydetmek veya değiştirmek için yazma koruma anahtarını açın.

Hâlâ, kartı okuyamaz veya yazamazsanız, bunu düzeltmek için bellek kartlarında da çalışabilen bir disk test aracı kullanmanız gerekir. Muhtemelen hafıza kartınızı yeniden biçimlendirerek yeniden kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak biçimlendirme karttaki her şeyi kaldıracaktır. Bu nedenle, kayıtlı tüm dosyaları kurtardığınızdan ve her şeyi başka bir sürücüye kopyaladığınızdan emin olun. (SD Kartı biçimlendirmeden veri kurtarma için bize danışın veya diğer blog yazılarına göz atın.)

GÖZ ATIN  Hafıza Kartından Silinen Fotoğrafları Geri Getirme Yöntemleri

6. Adım – Hafıza kartının sürücüsünü yeniden yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunu yapmak için şu adımları izleyin:

  • Bilgisayarım veya Bu Bilgisayar‘a gidin ve sağ tıklayın. Yöneti seçin.
  • Sol taraftaki Aygıt Yöneticisi seçeneğine tıklayın.
  • Listeden Disk Sürücüleri seçeneğine çift tıklayın. Ardından çıkarılabilir sürücünüzün adına sağ tıklayın.
  • Kaldır‘a ve Tamam‘a tıklayın.
  • Hafıza kartını çıkarın ve bilgisayarınızı yeniden başlatın.
  • SD kartınızı tekrar takın.

7. Adım – Hiçbir şey çalışmadı mı??  Bu noktada, doğru aracı arayıp bularak kendi kendinize çabalamak veya kaybolan, silinen ve erişilemeyen dosyalarınızı SD karttan kurtarmak için Veri Kurtarma Merkezi’ne başvurmak size kalmıştır.

 

Biçimlendirilmiş SD Karttan Veri Kurtarma

Bir SD kart erişilemez olduğunda veya biçimlendirildiğinde, depolanan veriler çoğu zaman görünmez olur. Bununla birlikte, tüm dosyalar kartta aynı konumda kalır ve bir veri kurtarma teknolojisi ile kurtarılabilir. Best Veri Kurtarma, tüm kayıp fotoğraf ve diğer medya dosyalarını gerçek yerinden getirip onları görünür kılmak için yeterli deneyime sahiptir. Kaybedilen tüm dosyaları SD karttan geri almak için kartın fiziksel olarak hasar görmediğinden emin olun. Ayrıca veri kurtarma oranını arttırmak için SD kartınızı kullanmayı bırakın.

EaseUS Data Recovery Wizard


Hafıza Kartından Veri Kurtarma ihtiyaçlarınız için Best Veri Kurtarma olarak size destek sağlamaktan memnuniyet duyarız. Bize eposta veya telefonla ulaşabilirsiniz.

Fiyat teklifi almak için iletişim sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.


SD Karttan silinen dosyaları geri getirmede sorun yaşıyor musunuz?

Sizin de SD karttan silinen dosyaları kurtarmak için kullandığınız, ancak bu yazıda yer almayan yöntemler var mı? Aşağıdaki Yorumlar bölümünde bize bildirin.

Best Veri Kurtarma Merkezi

Biz “Kurtarılamaz” Demedikçe Hiçbir Veri Kurtarılamaz Değildir..

7 Adımda Bozuk SD Kartlar ve Hafıza Kartlarından Veri Kurtarma
258 kişi oy verdi. Ortalama puan 5

Pin It on Pinterest